Az IVSZ üdvözli az új felsőoktatási keretszámokat: "Az utóbbi évek egyik kiemelkedő sikereként könyvelheti el az IVSZ a felsőoktatásban a természettudományi- és mérnökképzésben történt változásokat. Habár több szakot kedvezőtlenül érintettek az új keretszámok, az informatikusi, a mérnöki és természettudományos képzési területek létszámkerete negyven százalékkal nőtt 2012-ben."

Nekem valahogy mégis rossz érzésem van ezzel az egésszel kapcsolatban. Lehet, hogy csak azért, mert az IVSZ még az MSZP kormány idején összeborult a FIDESZ-szel. Vagy azért, mert egyetemem, a Corvinus ellen nyílt támadások sorozata folyik, aminek csak az egyik utóbbi állomása a közgazdász képzés keretszámainak radikális csökkentése. Persze elfogult vagyok.

De nem értem, hogy miért örül az IVSZ egy ilyen oktatáspolitikának. Azt hiszik, hogy ezzel tényleg előrefelé megyünk és nem ötletszerűen rángatják a felsőoktatást? 2 vagy 3 év múlva meg más politikusok jönnek és másféle "hosszútávú" stratégiai irányokat fognak kijelölni. Akinek meg lesz egy kis esze, az végzett informatikusként vagy mérnökként szépen szedi a sátorfáját és más országban kamatoztatja az itt megszerzett tudást...